THE CRAB

Det finnes restauranter der folk tilfeldigvis jobber. Og så finnes det matfamilier. På Ansnes har både oppskriftene og kokelysten gått i arv, helt siden oldemødrenes kjøkkenhager og syltetøyglass. Sammen med dedikerte ansatte har vi skapt et sted folk gjerne reiser langt til for å spise, prate, drikke og havrafte i øyriket. Sjømat og skalldyr er det beste kokkene våre kan få levert på kjøkkenbenken. Noe du merker når tallerkenen står på bordet.

Hemmeligheten med råvarene fra kysten utenfor Trøndelag er Golfstrømmen som går forbi og skaper landets beste forhold for sjømat, som for eksempel kamskjell. Samarbeidet mellom Golfstrømmen og kjøkkenet vårt har gjort Ansnes Brygger til et sted man drar til, spiser og drar tilbake. Gang på gang, gjerne fra byen, fra andre deler av Norge eller andre land.

Det finnes ingen sjømatrestaurant som dette i Trondheim.

Situasjonen ble for fristende til at vi kunne la det være. Vi på Ansnes Brygger fikk muligheten til å gi råvarene og kokekunsten videre, fra øyfolket til byfolket. 1. september åpnet vi dørene i lokalene til tradisjonsrike Havfruen i Kjøpmannsgata ved gamle Bybro, i den 150 år gamle brygga på elvebredden i Trondheim.

Vi jakter på god smak, ikke på stjerner.

På The Crab blir det rustikk og innovativ mat fra alle verdenshjørner med høyt nivå på kjøkkenet. Men vi tror ikke at du kan pynte deg bort fra smak og råvare. Her er det den store krabbekloa som er sjefen eller de ferske kamskjellene. Likevel skal du ikke se bort fra at vi kjører på med litt stash når vi setter det på bordet. Enten du kommer med hele firmaet klokka fem eller skal ned i kjelleren med noen venner og ta en østers eller cocktail først.

Det blir lunt under takbjelkene på The Crab. Det blir røft, det blir champagne, det blir sjømat, men det blir også velhengt Angus entrecoté. Det blir helt nytt og hundre år gammelt på én gang. Det blir akkurat som vi vil ha det, og vi gleder oss.

Med oss til byen har vi sjøkreps og krabbe fra HitraMat, vi har villfanget kveite, vi har oster og honning fra Hitra Gårdsmat og vi har hjortekjøtt og villsau. Som krabben kommer vi gående, sidelengs, med skarpe kniver i klørne og Ansnes Brygger i ryggen.

hilsen Ola Skjåk-Bræk og teamet på Ansnes og Trondheim